potensmedel apotek

  Innehåll

  Jag gick in i mig själv, jag kommer inte tillbaka snart …

  Vad händer om din partner inte vill prata om sina problem? Vi ställde den här frågan till vår permanenta expert, psykolog och författare Tatyana Ogneva-Salvoni.

  Tatiana Salvoni

  Psykologi

  Psykolog och författare, författare till romanen ”Fornication”

  Åh, och det här är ett intressant fenomen! Till att börja med en kort introduktion till psykofysiologi. Den manliga och kvinnliga hjärnan reagerar olika på en problemsituation. En kvinna tänker och hittar en lösning när hon uttrycker vad som händer, det vill säga hon talar. Hennes tanke är född under kommunikationen. I varje stressig eller problematisk situation där hon behöver fatta ett beslut är det mycket viktigt för henne att tala..

  Men hos män, tvärtom, sker tankeprocessen medan han är tyst. Och inför en svår livssituation är det viktigt för en man att lugnt hålla tyst, han behöver detta utrymme av tystnad för eftertanke så att ingen drar.

  Jag vet inte exakt var fantasin uppstod i samhället att om en man är stängd och inte vill prata om problem, så ska hans kvinna agera. Och varför? Varför skulle hon öppna den här ”sim-sim”?

  För det första drivs kvinnor av sina erfarenheter. De behöver också prata, vilket innebär att om en person har ett problem, så måste han erbjuda sina tjänster för att lyssna på problemet. Vill du inte prata? Varför är det så? Litar inte på, älskar inte, är rädd för att uppröra, finns det något allvarligt? Utöver detta kan olika personliga kvinnliga rädslor också blandas på grund av osäkerhet. Och för det andra kommer denna vana att trakassera en älskad från det sovjetiska systemet för familjesovar, när djupt samberoende och gränsöverskridande bara var normen i relationer. Sedan verkade makens närhet vara något alarmerande, fel. Skandalen var att föredra framför tystnad och dunkelhet.

  Medberoende är fortfarande ett allvarligt problem i relationer för många familjer idag. Faktum är att en man bara behöver tystnad när han står inför problem. Och detta kommer att vara den bästa vården för honom.

  Frestelsen att försöka komma in i en mans huvud och bända ut kärnan i problemet är mycket stor. Kvinnor som var de äldsta eller enda döttrarna i föräldrafamiljen gav nästan alltid upp för denna impuls.

  Detta beror på att det äldsta barnet i familjen a priori har status som ledare och måste uppfylla sin potential, annars kommer hans medfödda väsen att sluka honom från insidan. Och ledaren bör alltid vara medveten om allt som händer, det här handlar redan lite om makt och om kontroll. Det är dock i den här situationen som du bör bli lite klokare..

  Jag såg att jag var nedsänkt i mina tankar, jag sa med förståelse att om något är jag och jag är redo, om det behövs, att lyssna och diskutera allt, men samtidigt kan jag helt enkelt lämna personen ensam med sina tankar. Det viktigaste i en makas relation är maximal respekt..

  Och respekt – erkännande av vikten av känslor och andras personliga utrymme – detta är en manifestation av sann kärlek.

  RELATED ARTICLES