En av dem – i en stressande situation hos män tänds reproduktiv instinkt.

  Oksana Zhirnova

  Relationscoach, neuropsykolog

  1. Män är mer än kvinnor intresserade av att uttrycka känslor under sex.

  Amerikanska forskare från Emory University bestämde sig för att ta reda på hur män och kvinnor reagerade på uppriktiga foton. Det visade sig att både de och andra först och främst var uppmärksamma på ansiktet och först sedan undersökte kroppen. Det är sant att män håller ögonen på ansikten lite längre än kvinnor, men båda rullade snabbt igenom närbilder av intima delar av kroppen.

  2. Uttrycket ”objektivisering” dök upp.

  Det betyder att en av partnerna uppfattar den andra som ett objekt för förverkligandet av deras sexuella behov. Det vill säga, han kan inte se i honom en integrerad personlighet med karaktär, vanor, önskningar och drömmar, brister och fördelar. Detta är ett av tecknen på en omogen personlighet..

  3. Parametrarna för kvinnlig attraktivitet beror på befolkningens levnadsstandard.

  World Research International Body Project (IBP-I) har visat: i regioner med en hög nivå av socioekonomisk utveckling anses smala kvinnor vara mer attraktiva och i missgynnade – ägare av magnifika former. Psykologer har kommit till slutsatsen att i det senare uppfattas kroppsvikt som en indikator på status.

  4. Kroppen svarar snabbare än hjärnan på upphetsning.

  I en studie från 2004 vid universitetet i Amsterdam undersökte forskare män och kvinnors fysiologiska svar på erotiska bilder. Det visade sig vara detsamma – kroppens impulser manifesterade sig snabbare än bildens väsen når medvetandet. Det betyder att vi först känner spänning och först sedan önskar..

  5. Att prata om sex medan du har sex hjälper till att göra det ännu bättre.

  Forskare från USA, som representerar University of Texas i Austin, har funnit att ju mer, oftare, desto mer varierad pratar du om sex under samlag, desto fylligare blir känslan av tillfredsställelse med båda parter. Överraskande men sant. I de flesta fall uppvägde samtal om nöje partnerns stön..

  6. En ny njutning för kvinnor har upptäckts.

  Namn – PS, det är i grenen. PS-punkten är väldigt känslig, säger sexologsexolog Carol Queen.

  7. Kvinnor gillar män med gitarrer mer..

  Forskare från universitetet i södra Bretagne, Frankrike, har gjort en upptäckt: kvinnor är mer intresserade av att träffa en musiker än en idrottsman. En trevlig kille närmade sig kvinnor, log, gratulerade och bad om ett nummer. I ett fall hade han en sportväska i sina händer, i ett annat – ett gitarrfodral, i det tredje – ingenting. Sportsväskan presterade sämst. En annan studie visade att kvinnor ägnar mer uppmärksamhet åt sociala mediekonton om avataren visar en kille med en gitarr. Enligt undersökningen verkar sådana män vara smartare, mer intressanta och subtila..

  8. Kvinnor är mer lockade av tråkiga damer, och män är mer lockade av leende tjejer..

  Forskare från University of British Columbia i Kanada förvånade världen inte mindre. Efter att ha deltagit mer än tusen volontärer från hela världen i studien och studerat resultaten kom de till slutsatsen: dystra, fokuserade män visade sig vara mer sexuellt attraktiva än de som ler slarvigt. Psykologer förklarade detta genom att ett koncentrerat utseende är förknippat med status, tillförlitlighet. Och ett leende är ett tecken på försvarslöshet. Men män ägnar mer uppmärksamhet åt glada kvinnor i hopp om att de är lättare att få kontakt och mer villigt lyda.

  9,7% av människorna använder telefonen under sex.

  Forskare vid University of Virginia, som kontrollerade hur mycket en modern person är beroende av prylar, gjorde en oväntad upptäckt: 7% av respondenterna medgav att de kollade sin mobiltelefon även under samlag.

  10. Morgonsex är hälsosammare än motion.

  Sexologer vid Queen’s University Belfast har hittat en vetenskaplig grund för vad vi länge har gissat: morgonsex är bra för din hälsa. I processen är nästan alla muskelgrupper involverade, blodcirkulationen förbättras, andningen blir djupare, blodet är mättat med syre och under denna tid kan du bränna 300-400 kalorier.

  RELATED ARTICLES