Innehåll

  Vi är barn i den digitala tidsåldern. Och i vår högteknologiska värld minskas personlig kommunikation ibland till ett minimum. Live konversation är svårare för människor än textmeddelanden. Tidigare FBI-agent Jack Schafer, i Turning On Charm med hjälp av intelligenstekniker, förklarar vilka säkerhetsåtgärder och regler som ska följas för att bygga vänskap i den digitala världen. Läs dessa användbara tips innan du öppnar locket på din bärbara dator eller tar din smartphone ur fickan..

  Paradis för introverta

  Introverts känner sig mer avslappnade på sociala medier än vid live-möten och tenderar att dela mer information om sig själva. Med denna kommunikationsform har personen tillräckligt med tid att tänka på svaret. Här kan du prata utan rädsla för att bli avbruten i mitten av meningen. Dessutom är det mindre troligt att den virtuella världen blir generad eller obekväm..

  Det är lätt att hitta vänner med samma intressen på Internet

  För att hitta en person med liknande intressen, var är det bättre att titta – på ett kafé eller annan allmän plats eller på Internet, där miljontals människor väntar på dig som brinner för samma sak som du? Är du intresserad av människor som gillar veteranbilar? I det digitala rummet kan du enkelt hitta dem. Vill du vara närmare människorna som driver djurskydd eller bli en av dem som bara äter ekologiska äpplen? Det kommer att finnas sådana grupper.

  En mängd information

  Webben är full av information. Den som vet hur man hittar henne får möjlighet att lära sig mer om en annan person. Internet är ett utmärkt verktyg för att låta dig veta mer om de människor du vill starta eller fortsätta en relation med – oavsett var du träffade dem, i verkligheten eller online..

  Med förbehåll för vissa regler och säkerhetsåtgärder, skapar vänskap i den virtuella världen dig många möjligheter och nöje. Men skynda dig inte på Internet utan att ta hänsyn till de eventuella riskerna för att inte komma in i en obehaglig situation. Innan du slår på datorn eller tar din smartphone ur fickan, här är några användbara tips..

  Akta dig: Odödlighet framåt

  Facebook. I kontakt med. Twitter. Instagram. Forum. Publics. E-post. Bloggar. Dating webbplatser. Allt detta innebär oändliga möjligheter att ta emot information, söka och hitta nya vänner och till och med din andra hälft. I händelse av utslag kan dock ett högt pris betalas om de offentliggörs på Internet. När allt kommer omkring, alla dina ord och publicerade foton, kommer besökssajternas historia för alltid att få sann odödlighet här.

  Arbetsgivare, oönskade, potentiella partners, andra halvor, annonsörer och till och med statliga myndigheter använder i allt högre grad Internet för att ta reda på mer om dig och använda denna information för sina egna syften. Lyft din hand över ”Enter” eller ”Skicka” -knappen, kom alltid ihåg frågan: ”Kommer jag att skämmas om det jag nu gör plötsligt dyker upp på medias framsidor imorgon, om en vecka eller fem år?” Detta kommer att spara dig från ånger och obehagliga känslor i framtiden..

  Upptäckt av bedrägerier i nätverksanvändarprofiler

  Många människor är mycket felaktiga när det gäller att beskriva sig själva i online-profiler, särskilt i profiler på dejtingsajter. Forskarna Tom, Hancock och Ellison studerade beteendet hos åttio personer som är registrerade på olika dejtingsajter. I 81 procent av fallen ljög människor om sina fysiska egenskaper, såsom längd, vikt och ålder..

  Kvinnor är mer benägna att berätta lögner om ålder, män – om längd. Ju mer en kvinnas vikt avviker från genomsnittsnormen, desto mer är hon benägen att dölja den. Ju lägre en mans höjd är jämfört med genomsnittet, desto mer centimeter tenderar han att lägga till sin sanna höjd. I en tredjedel av fallen skilde sig fotografierna inte heller i tillförlitlighet. Kvinnor var mer benägna att försköna sina bilder än män. I verkligheten såg kvinnor ofta äldre ut än på bilderna på webbplatsen. Det är konstigt att de flesta användare inte avviker för mycket från sanningen för att behålla en viss trovärdighet i händelse av ett riktigt möte med en partner för alla felaktigheter och direkt bedrägeri..

  Hur man minskar sannolikheten för att bli lurad online

  Internetkommunikation saknar fördelarna med levande kommunikation. Hjärnan tar inte emot signaler för att göra korrekta bedömningar. Uttryckssymboler hjälper bara lite att dechiffrera innebörden av det som skrivs, och även då inte tillräckligt.

  Varför ska jag tro dig?

  Denna teknik fungerar i både verkliga och virtuella miljöer. När personen har svarat på din fråga, fråga honom bara: ”Varför ska jag tro dig?” Ärliga människor brukar svara: ”För att jag talar sanningen” eller något liknande. Den sanningsenliga personen i gengäld ger helt enkelt korrekt information. Tvärtom, lögnare försöker övertyga samtalspartnern att det de har sagt är den rena sanningen, och fokuserar inte på själva informationen utan på att försöka få den andra att tro sig själv. En lögnare kan inte förlita sig på fakta, så han försöker säkerhetskopiera sina ord med långt resonemang och ge det han säger en framtoning av trovärdighet..

  Verifiering genom riktigt möte

  För att inte falla för skurken, gör personen synlig för dig i verkliga livet. På så sätt kan du använda dina välutvecklade verbala och icke-verbala köanalysfärdigheter för att förstå hur personen matchar deras onlinebild och om ditt förhållande är lika bra i dagsljus som på en datorskärm. Om det av någon anledning är omöjligt att träffas, erbjud dig att chatta på Skype. Om din online bekantskap ständigt skakar bort från mötet eller ständigt skjuter upp det, borde du misstänka att något var fel. Troligtvis talar detta om bedrägeri..

  Ingen kommer att förneka att tillkomsten av förmågan att kommunicera online i grunden har förändrat fältet för att hitta vänner och skapa relationer. När nätverk blir mer och mer populärt kan vi säga att dess inverkan på våra liv de kommande åren bara kommer att öka. Det är fullt möjligt att hitta likasinnade i nätverket och till och med den andra hälften, om du kommer ihåg alla faror som väntar på dig och vidtar de rekommenderade säkerhetsåtgärderna.

  RELATED ARTICLES